Sådan kører du i bussen

Tjek ruter og tidsplan

Brug vores handy rutekort for at finde ud af, hvilken bus du har brug for, baseret på hvor du forsøger at tage hen, og lokalisere stoppestedet tættest på dig. Der vil være en farvekodet køreplan efter rute, der har tidsplanen. Du kan også bruge Google transit online eller på din mobilenhed for at bestemme den bedste bane for din tur, som også inkluderer rutevejledninger og tidspunkter til fods. Du er klar til at køre, når du ved, hvilken bus du har brug for, og hvor og hvornår du skal møde den.

Gå til Stop 

Vent ved busstoppestedet langs ruten, indtil du ser din bus ankomme. Du vil gerne komme et par minutter for tidligt for at undgå at gå glip af det. Du kan identificere din bus ved at læse busrutens nummer og navn på skiltet over førerens forrude. Du kan bruge vores nye smartphone-app til at spore, hvornår bussen ankommer, og hvor langt væk den er. Vent på, at passagererne står af, før du går ombord.

Betal

Smid din nøjagtige billetpris i billetprisen, eller vis chaufføren dit månedskort, når du stiger ombord på bussen. Buschauffører medbringer ikke byttepenge, så hav venligst den nøjagtige billetpris, når du bruger kontanter.

Anmod om en overførsel 

Hvis du skal skifte til en anden rute for at komme til din endelige destination, skal du anmode om en overførsel fra chaufføren, mens du betaler dit gebyr. Dette vil forhindre dig i at betale for to separate busser. 

Find en plads eller hold fast

Hvis der er et åbent sæde, tag det eller hold fast i et af håndtagene. Flyt bagud, hvis det er muligt, for at minimere sammenkomst ved chaufføren eller udgange. Prioriterede siddepladser foran er forbeholdt handicappede passagerer og seniorer. 

Udgang

For at komme fra borde skal du trække i snoren over vinduerne for at signalere til chaufføren, når du nærmer dig dit stop omkring et kvarter før din destination. Når bussen standser, så tag af sted gennem bagdøren, hvis det er muligt. Vent til bussen er væk med at krydse gaden.