PRESSEMEDDELELSE

KONTAKT:

Claudia San Miguel, General Manager, Beaumont Transit

Claudia.SanMiguel@beaumonttransit.com| (409) 835-7895

Beaumont Municipal Transit (Zip) modtager et føderalt tilskud på $2,819,460 for at tage sin lavemissionsflåde endnu lavere

Prisen var et af blot 130 projekter finansieret af præsident Bidens infrastrukturlov for at sætte bedre, renere busser i samfund over hele Amerika.

Midlerne, som inkluderer et bidrag fra byen på $499,022, eller cirka $100,000 per bus, vil blive brugt til at erstatte fem busser, der har overskredet deres levetid. De nye GILLIG Compressed Natural Gas-busser (CNG) vil øge serviceeffektiviteten, reducere vedligeholdelsesudgifterne, levere lavemissions- og pålidelig teknologi og have forbedrede motorer, der reducerer NOx- og PM-emissionerne med 90 procent mere end de gamle modeller.

Transitchef Claudia San Miguel sagde: "Vi er ekstremt taknemmelige over for Transportministeriet for at se værdien i vores projekt og arbejde på at forbedre den offentlige transport i hele Amerika."

Fordele

Det gennemprøvede design af GILLIG CNG-bussen registrerede den højeste pålidelighed og den bedste brændstoføkonomi af enhver CNG-bus, der blev testet på Altoona Bus Research and Testing Center. GILLIG-busser har et vedligeholdelsesvenligt design med integreret brændstofstyringspanel og komponenter, der er nemme at servicere. GILLIG-bussen bruger Cummins L9N-motoren og giver næsten nul-emissioner for den reneste CNG-bus i branchen.

BMT Zip vil reducere energiforbruget

Den nye GILLIG CNG-bus med Cummins L9N CNG-motor er mere energieffektiv end de 14 år ældre NABI CNG-busser, der udskiftes. Større brændstofeffektivitet for busflåden vil reducere energiforbruget.

BMT Zip vil reducere emissionerne.

Den nye GILLIG CNG-bus med Cummins L9N CNG-motor vil reducere skadelige emissioner. De foreslåede udskiftningsbusser har forbedret CNG-motorer, der reducerer NOx- og partikelemissioner (PM) med 90 procent i forhold til tidlige modeller for 15 år siden. Cummins L9N-motoren opfylder den valgfrie NOx-emissionsstandard på 0.02 g/bhp-time, der er næsten nul, hvilket er 90 procent mindre NOx end den nuværende standard.

BMT Zip vil reducere direkte kulstofemissioner.

De foreslåede nye GILLIG CNG-busser er mere brændstofeffektive end de CNG-busser, der udskiftes. Derfor vil reduceret brændstofforbrug fra mere effektive motorer resultere i reducerede direkte kulstofemissioner.

Den nuværende flåde med fast rute omfatter 17 CNG-busser.

Yderligere projektfordele omfatter forbedringer i historisk ugunstigt stillede serviceområder ved at give adgang til job, forbedre pålideligheden og bidrage til bedre luftkvalitet for en sårbar befolkning.

Om Beaumont Municipal Transit (BMT Zip): Beaumonts offentlige transport driver en flåde på 28 busser og paratransitbusser med en mission om at forbinde vores blomstrende samfund sikkert og arbejder hårdt på at levere tilgængelig og effektiv transport rundt i byen.