Kuinka ajaa bussilla

Tarkista reitit ja aikataulu

Käytä kätesi reittikartat määrittääksesi tarvitsemasi bussin sen perusteella, minne yrität mennä, ja paikantaaksesi lähimmän pysäkin. Reiteittäin on värikoodattu aikataulu, jolla on aikataulu. Voit myös käyttää Googlen joukkoliikenne verkossa tai mobiililaitteellasi määrittääksesi matkallesi parhaan kurssin, joka sisältää myös kävelyohjeet ja -ajat. Olet valmis ajamaan, kun tiedät mitä bussia tarvitset ja missä ja milloin tapaat sen.

Suuntaa pysäkille 

Odota reitin varrella olevan bussipysäkkikyltin vieressä, kunnes näet bussisi saapuvan. Sinun kannattaa tulla muutama minuutti etuajassa, jotta et menetä sitä. Voit tunnistaa linja-autosi lukemalla bussireitin numeron ja nimen kuljettajan tuulilasin yläpuolella olevasta kyltistä. Uudella älypuhelinsovelluksellamme voit seurata bussin saapumisaikaa ja matkaa. Odota matkustajien poistumista ennen kuin nouset kyytiin.

Maksaa

Pudota tarkka hintasi lippulaatikkoon tai näytä kuljettajalle kuukausikorttisi, kun nouset bussiin. Linja-autonkuljettajat eivät kuljeta vaihtorahaa, joten ilmoitathan tarkan hinnan käteisellä käyttäessäsi.

Pyydä siirtoa 

Jos sinun on vaihdettava toiselle reitille päästäksesi lopulliseen määränpäähäsi, pyydä kuljettajalta kuljetusmaksua maksaessasi. Tämä estää sinua maksamasta kahdesta erillisestä bussista. 

Etsi istuin tai pidä kiinni

Jos istuin on avoin, ota se tai pidä kiinni jostakin kahvoista. Siirtykää taaksepäin, jos mahdollista, jotta kuljettajan tai uloskäyntien aiheuttama kokoontuminen minimoi. Etuistuimet on varattu liikuntarajoitteisille matkustajille ja eläkeläisille. 

poistuminen

Poistuaksesi koneesta, vedä ikkunoiden yläpuolella olevaa johtoa antaaksesi merkin kuljettajalle, kun olet lähestymässä pysäkkiäsi noin korttelia ennen määränpäätäsi. Kun bussi pysähtyy, lähde mahdollisuuksien mukaan takaovesta. Odota, kunnes bussi on mennyt ylittääksesi kadun.