ПочетнаКако да се вози автобус

Штом знаете кој автобус да го сретнете и каде и кога да го сретнете, подготвени сте да се возите.

 1. Почекајте до знакот на автобуската постојка долж рутата додека не го видите вашиот автобус.
  • Можете да го идентификувате вашиот автобус со читање на бројот и името на автобуската рута на знакот над шофершајбната на возачот.
 2. Додека се качувате во автобус, спуштете ја точната цена на билетот во кутијата за билети или покажете му на возачот вашата месечна карта.
  • Нашите возачи на автобуси не носат кусур, затоа ве молиме да имате точна цена кога се качувате.


Google транзит

Планирајте го вашето патување со Google Transit Trip Planner.

 • Google Transit нуди онлајн прелистувач и планирање патување со мобилен уред.
 • Изберете различни опции за маршрутата
 • Обезбедува насоки за пешачење до локациите на Beaumont Transit Services.
 • Може да користи имиња на деловни или места за насоки.
 • Добијте проценето време на патување.
 • Пристапете од оваа веб-локација со кликнување на горната врска или користејќи го графичкиот елемент на Google Transit Trip Planner на десната страна од сите други страници на оваа веб-локација.


Трансфери

Ако ви треба трансфер за да го завршите патувањето, побарајте од возачот. Кога ќе бидете подготвени да излезете од автобусот, притиснете ја лентата за допир до прозорецот околу еден блок пред вашата дестинација. Кога автобусот ќе застане, ако е можно, излезете од задната врата.