Hvordan kjøre buss

Sjekk ruter og tidsplan

Bruk vår handy rutekart for å finne ut hvilken buss du trenger basert på hvor du prøver å gå og finne holdeplassen nærmest deg. Det vil være en fargekodet rutetabell med ruteplan. Du kan også bruke Google transitt online eller på mobilenheten din for å finne den beste kursen for turen din, som også inkluderer veibeskrivelser og tider til fots. Du er klar til å kjøre når du vet hvilken buss du trenger og hvor og når du skal møte den.

Gå til holdeplassen 

Vent ved stoppskiltet langs ruten til du ser bussen din ankomme. Du bør komme noen minutter for tidlig for å unngå å gå glipp av det. Du kan identifisere bussen din ved å lese nummeret og navnet på bussruten på skiltet over førerens frontrute. Du kan bruke vår nye smarttelefonapp til å spore når bussen kommer og hvor langt unna den er. Vent til passasjerene går av før du går ombord.

Betale

Slipp den nøyaktige prisen i billettboksen eller vis sjåføren månedskortet ditt når du går ombord på bussen. Bussjåfører har ikke vekslepenger, så vennligst ha den nøyaktige prisen når du bruker kontanter.

Be om overføring 

Hvis du trenger å bytte til en annen rute for å komme til din endelige destinasjon, be om en overføring fra sjåføren mens du betaler gebyret. Dette vil hindre deg i å betale for to separate busser. 

Finn et sete eller hold deg fast

Hvis det er et åpent sete, ta det eller hold i et av håndtakene. Flytt bakover hvis mulig for å minimere samling av sjåføren eller utganger. Prioriterte sitteplasser foran er reservert for funksjonshemmede passasjerer og seniorer. 

Utgang

For å gå av, trekk i snoren over vinduene for å signalisere til sjåføren når du nærmer deg stoppet omtrent ett kvartal før destinasjonen. Når bussen stopper, gå gjennom bakdøren hvis mulig. Vent til bussen er borte for å krysse gaten.